Министерството на външните работи на Румъния издаде предупреждение за пътуване до

...
Министерството на външните работи на Румъния издаде предупреждение за пътуване до
Коментари Харесай

В Румъния предупредиха пътуващите към България: Фермерите блокират граничните пунктове

Министерството на външните работи на Румъния издаде предизвестие за пътешестване до България, където ще се проведат фермерски митинги, което ще докара до ограничение на придвижването и блокиране на някои гранични пунктове, съобщават  PRO TV и  Adevărul

В България, по данни на Националната асоциация на зърнопроизводителите, на 6 февруари сред 10.00 и 12.00 часа ще се проведат протестни дейности с блокиране на основни пътища и гранични пунктове. 

По отношение на общата граница с Румъния се преглеждат следните протестни обекти: Дунав мост I (Гюргево-Русе), Дунав мост II (Калафат-Видин), местностите Тутракан, Силистра, Кардам и Дуранкулак. Предвижда се блокиране на съответните им гранични пунктове, като ГППГ Гюргево-Русе, ГППГ Видин-Калафат, ГППГ Силистра-Остров Кълъраш, ГППГ Кардам-Негру Вода и ГППГ Дуранкулак-Вама Вече.

Проблеми ще има и по сектора София-Русе

Също по този начин българските аграрни производители имат намерение да блокират кръстовища и значими пътни сектори на територията на България, като правата София-Русе при Горни Дъбник и Луковит.

Гранична полиция на Румъния препоръчва на своите граждани да наблюдават деликатно ситуацията на граничните пунктове, ситуирани на общата граница с Република България, да съблюдават прецизно поставените краткотрайни пътни знаци и указанията/сигналите на контролните органи на място. 

Допълнителна информация можете да намерите както следва: по отношение на полетната конюнктура на летище София –  www.sofia-airport.eu; по отношение на положението на времето - на уеб страницата  www.weather.bg; по отношение на настоящото положение на пътищата - на безплатното приложение LIMA  www.lima.api.bg, на уеб страницата на Агенция " Пътна инфраструктура " -  www.api.bg  и на телефон 070013020, наличен 24/7; по отношение на митническия режим, при влизане в България от Турция,

на сайта www.mae.ro/travel-conditions/3677  (Условия за пътешестване в България, Митнически разпоредби) и на уеб страницата на Агенция " Митници " в България –  www. customs.bg; по отношение на е-винетката и системата e-TOLL – на страницата  www.bgtoll.bg; по отношение на пътната конюнктура през българските гранично-пропускателни пунктове – на интернет страницата www.mvr.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР